Cadzand-Bad, De omgeving.


Noordzee Residénce Cadzand-Bad is gelegen tegen de dorpskern Cadzand-Bad. Het strand ligt op nog geen 500 meter afstand van de bungalow. Kijk onder "Reserveren" voor een recente luchtfoto en een park plattegrond en Kijk onder "Route" voor de ligging in google maps. Let op, Cadzand-Bad is nog (deels) in aanbouw, en op google-maps (oude sateliet beelden) dus nog niet zichtbaar!

In de directe omgeving zijn vele bezienswaardigheden voor een leuk dagje uit. Op deze pagina neem ik u mee naar een aantal van de vele bijzondere bezienswaardigheden. Verder kunt u voor een actuele agenda van evenementen terecht op de website van het VVV Zeeland en op de evenementenwebsite van cadzand.info.

Zwinstreek

Het Zwin Uw bungalow op Noordzee Residénce Cadzand-Bad is een ideale startpunt voor vele dagtochten in de zogenaamde Zwinstreek. De Zwinstreek is een streek in het noorden van de Belgische provincie West-Vlaanderen en in het westen van Zeeuws-Vlaanderen, op het grondgebied van de gemeenten Brugge, Damme, Knokke-Heist en Sluis. Het is de streek waarin zich vroeger het Zwin en haar zijgeulen bevonden. In het landschap van de streek vinden we tal van sporen van het voormalige geulenstelsel van het Zwin.

Het Zwin is een beschermd natuurgebied, welke in de komende jaren verder zal worden uitgebreid. Voor de natuurliefhebbers zijn er vele activiteiten. U kunt hiervoor terecht in het nieuwe Zwin Natuurcentrum, Graaf Léon Lippensdreef 8, 8300 Knokke-Heist.


Strand en DuinenKNRM boot Cadzand Bad
Wandelend vanaf het park loop je zo de duinen in, of over het strand langs de branding, genietend van de zilte zeelucht en de zon. Maar ook op de fiets is Cadzand een goed vertrek voor diverse bestemmingen in de omgeving.

Cadzand-Bad heeft een strand van maar liefst 11 km lang. De grootste strandsensatie is wel het vinden van eeuwenoude haaientanden. De beste vindplaast daarvoor is de zwingeul bij Cadzand. Bij elke omwoeling van het zand komen er wel een aantal boven.

Hulpverleningsdag Cadzand
Cadzand heeft een eigen KNRM station. Jaarlijks wordt er een HulpVerleningsDag Cadzand georganiseerd, met diverse spectaculaire demonstraties.
Controleer de website voor de actuele datum van dit evenement.Fietsen

Cadzand is een prima uitval basis om in Zeeuws Vlaanderen te fietsen. De vele natuurgebieden en historische dorpjes zijn met elkaar verbonden via fietspaden en landelijke wegen. Bij de diverse touristen bureaus zijn diverse regionale fietsroutekaarten te verkrijgen.

Mountainbiken

Vanuit het park sluit je direct aan op "MTBroute Retranchement" (Grensstreek). Een route van 35 KM, gemarkeerd met houten palen met daarop in het rood het internationele MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes).

Vanuit het nabije Sluis is er een grensoverschrijdende mountainbikeroute. Deze route is 41,5 KM waarvan ongeveer de helft off-rouad. De route heeft een verbindingsroute met de route in Retranchement/Cadzand en de route in IJzendijke.Vliegerfeesten

Eén van de terugkerende evenementen waar Cadzand-bad bekend om is, zijn de vliegerfeesten. Deze vinden 3 maal per jaar plaats op het strand van Cadzand-Bad, ter hoogte van strandpaviljoen Caricole, bij duinovergang 8. Het eerste vliegerfeest van het jaar is traditioneel op Hemelvaartsdag. In de zomervakantie vind het grote internationale vliegerfestival plaats en als afsluiting van het seizoen zijn er nog een vliegerdagen in de herfstvakantie.
De data voor 2018 zijn: 10 mei (hemelvaartsdag), 28 en 29 juli en 14 oktober

Golf
In de drie gemeenten uit de Belgisch-Nederlandse Zwinregio: Knokke-Heist, Damme en Sluis bevinden zich 3 prachtige golfcourts die voor de liefhebber drie verschillende uitdagingen betekenen in een telkens andere omkadering.
U kunt u balletje slaan bij de Golfclub Oostburg, Royal Zoute Golf Club in Knokke-Heist (B), Koninklijke Golf Club Oostende in De Haan (B)

Kusttram België
De kusttram is een tramlijn langs de Belgische Kust. Deze begint in Knokke en eindigt in Adinkerke, nabij de grens met Frankrijk. Met een lengte van 67 kilometer is dit de langste tramlijn ter wereld.
In de zomer is dit een fantatsische manier om de Belgische Kust te verkennen. In de zomermaanden rijdt er elke 10 minuten een tram, in beide richtingen, dus je hoeft nauwelijks te wachten. De tram brengt je langs alle befaamde Belgische Kustplaatsen.

Tussen de kustplaatsen Oostende en Middelkerke heb je vanuit de tram uitzicht over de Noordzee.

Kusttram België

Voor een dienstregeling en de kosten kunt u terecht op de website van De Lijn.

Knokke-Heist
Aan de aangrenzende Het Zwin ligt de luxe Belgische badplaats Knokke-Heist. Een badplaats waar van alles te beleven en te zien valt.

Enkele informatieve websites over Knokke Heist:
    http://www.knokke-heist.info/home
    http://knokkeheist.info/en/
    http://www.knokke-heist.be/