Cadzand-Bad, Eten & Drinken


Restaurants

Gastronomisch genieten in de "Zwinregio". In de zwinregio, begrensd door Polders en Zeeuws Vlaanderen, bevinden zich een groot aantal top restaurants. Deze zijn verzameld in de Michelin gids, en de GaultMillau. Twee gezaghebbende gidsen op cullinair gebied.

22 Michelin sterren binnen een straal van 25 kilometer, verzameld in een fraai tijdschrift "Toprestaurants in de Zwinregio".

Naast de restaurants uit deze gids zijn er natuurlijk ook nog vele andere restaurants in de omgeving.

Het bekendste restaurant in Cadzand-Bad is toch wel Pure-C, gestart door Sergio Herman. Gelegen aan de Boulevard de Wielingen. Indien u tijdens uw vakantie wilt gaan eten in dit restaurant, dient u er rekening mee te houden dat u al enkele maanden van te voren moet reserveren. Informatie over het reserveren van dit restaurant vind u op www.pure-c.nl, links in de kolom onder "contact"

Visrestaurant Cadzandria, aan de Boulevard de Wielingen 2, is het enige visrestaurant gelegen bovenop de duinen in Cadzand. Cadzandria wordt o.a. aanbevolen in de michelin gids, heeft uitzicht op de Noordzee en monding van De Schelde. Genieten in een luxe en rustige omgeving van kreeft, oesters en al hetgeen wat de zee uw biedt.

Strandpaviljoens

Het strand van Cadzand-Bad kent diverse gezellige strandpaviljoens.

Strandpaviljoen Caricole
Strandpaviljoen Caricole bestaat inmiddels al 50 jaar. Het heeft de beschikking over een toilletgebouw met douches met warm water. Direct naast het paviljoen is een EHBO-post met strandbewaking (in de zomermaanden). Sinds 2005 wappert hier de blauwe vlag voor "schone stranden".
Het restaurant heeft een uitgebreide menukaart en gedurende het seizoen worden er diverse evenementen georganiseerd. Strandpaviljoen Caricole is o.a. het toneel van de jaarslijkse vliegerfeesten.

Strandpaviljoen De Piraat
Strandpaviljoen De Piraat bevind zich aan de duinovergang bij de winkelgalerij in Cadzand-Bad. Een gezellig paviljoen met een eigen webcam. Ook leuk voor de kinderen. Terwijl u op het terras geniet, kunnen de kinderen ravotten in het avontuurlijk piratenschip.

Strandpaviljoen De Zeemeeuw
Door de hoge ligging van Strandpaviljoen De Zeemeeuw heeft u een mooi zicht op het strand, de zee en de wijde omgeving va Knokke en Zeebrugge tot aan Walcheren. Bewonder de zeeschepen die aan uw oog voorbijtrekken op weg naar Zeebrugge of Vlissingen. Het paviljoen is het gehele jaar geopend en heeft een groot, doorgaans zonnig, terras. Maar ook bij slecht weer kunt u er lekker genieten van het wijdse uitzicht.

Het paviljoen biedt tevens onderdak aan de strandwacht, een EHBO post, een surf- en kiteclub en Catamaranzeilschool De Zeemeeuw

Strandpaviljoen "De Strandloper"
Strandpaviljoen De Strandloper is gelegen aan de westkant van het haventje in Cadzand. Je kan hier het hele jaar terecht voor een hapje en een drankje. Je kunt Strandpaviljoen "De Strandloper" terug vinden op facebook